Chrome Remote Desktop: wat het is en hoe je dit kunt gebruiken

Met Chrome Remote Desktop heb je via internet toegang tot een computer via een andere computer. Je kunt de app bijvoorbeeld gebruiken om ervoor te zorgen dat je op een veilige manier toegang hebt tot je bestanden en apps via een andere computer. Je kunt de app ook gebruiken om een vriend tijdelijk externe toegang te geven tot uw computer, zodat deze je kan helpen bij het oplossen van een probleem met de computer.

Chrome Remote Desktop App:

Chrome Remote Desktop instellen

De Chrome Remote Desktop-app toevoegen aan Chrome
Installeer de Chrome Remote Desktop-app op elke computer waarvoor je externe toegang wilt en elke computer die je wilt gebruiken om verbinding te maken.

 1. Ga naar de pagina voor de Chrome Remote Desktop-app in de Chrome Web Store.
 2. Klik in de rechterbovenhoek van het venster op de blauwe knop + Toev. aan Chrome om Chrome Remote Desktop te downloaden.
 3. Klik in het bevestigingsdialoogvenster op Toevoegen.

Zodra de app is toegevoegd, verschijnt het Chrome Remote Desktop-pictogram  in de App Launcher.

Wanneer je de Chrome Remote Desktop-app voor het eerst opent, wordt je gevraagd de app toestemming te geven voor de volgende acties:

 • Je e-mailadres bekijken
 • Je Chrome Remote Desktop-computers bekijken
 • Chatberichten ontvangen en verzenden (dit is hoe twee computers met elkaar ‘praten’)

Toegang tot je computer en je computer delen

Je computer delen met iemand anders

 1. Open een nieuw tabblad in Chrome.
 2. Klik op Apps  onder de Chrome-zoekbalk.
 3. Open de Chrome Remote Desktop-app .
 4. Als de knop Aan de slag wordt weergegeven in het vak ‘Externe ondersteuning’, klikt je hierop om de opties voor externe ondersteuning te bekijken.
 5. Klik op de knop Delen.
 6. Voor elke deelsessie wordt een unieke toegangscode gegenereerd. Verstuur deze code naar de persoon waarmee jij je computer wilt delen. Uit veiligheidsoverwegingen raden we je aan de code hardop voor te lezen.

Zodra je vriend(in) de toegangscode heeft ingevoerd, wordt de deelsessie gestart en kan de desbetreffende persoon je computerscherm zien. Je kunt de sessie op elk gewenst moment beëindigen door op Delen stoppen klikken of op Ctrl+Alt+Esc (Mac: Opt-Ctrl-Esc) te drukken.

Wanneer je de app gebruikt om je computer te delen met iemand, zal die persoon je e-mailadres zien en de volledige controle over je computer hebben, inclusief toegang tot je apps, bestanden, e-mails, documenten en geschiedenis. Wees daarom voorzichtig met delen.

Bron: support.google.com

Maak je geen gebruik van Google Chrome, download dan TeamViewer.